Δεκεμβρίου 07, 2017

Ρουμανία:Ο αμερικανός πρέσβης ανησυχεί για το Κράτος Δικαίου

Ο Αμερικανός Πρέσβης στη Ρουμανία, μιλώντας σε συνέδριο στο Κλουζ για την «Αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα», είπε ότι «η Ρωσία προσπαθεί να διασπάσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού στην ΕΕ, και το ΝΑΤΟ» και «στη στρατηγική εταιρική σχέση»με τις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός Πρέσβης μίλησε και για τη διαφθορά, και τις τροπολογίες για τη Δικαιοσύνη που συζητούνται στο Κοινοβούλιο, και υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ και ο δυτικός κόσμος βασίζεται στη κ. Λάουρα.
Ο κ. Κλεμμ, είπε ότι η διαφθορά είναι μια «μη συμβατική απειλή» κατά του ΝΑΤΟ και ότι «η άμυνα επιβάλει την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού δικαστικού συστήματος ικανού να καταπολεμήσει τη διαφθορά». «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εκφράσει την ανησυχία μας σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργού Δικαιοσύνης που συζητούνται επί του παρόντος στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο» τόνισε, και υποστήριξε ότι «κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας η Ρουμανία κάνει βήματα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με την ίδρυση ανεξάρτητης δικαστικής Αρχής. «
Πρέπει να υπερασπιστούμε τις κοινές δημοκρατικές αξίες, που είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ, και τη δύναμη που δίνει σε κάθε κυβέρνηση η εμπιστοσύνη των πολιτών . Η διατήρηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης που χτίστηκε τα τελευταία 15 χρόνια στη Ρουμανία καθησυχάζει τον ρουμανικό λαό και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου