Ιανουαρίου 24, 2018

Ο αμερικανός ανθύπατος στηρίζει το Ράμα

ΤΙΡΑΝΑ. Το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει ότι οι 5 από τους 10 υποψηφίους που έχουν επιλεγεί για διορισμό στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, έχουν προβλήματα που κλονίζουν την όλη διαδικασία.
Ο νομικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Γκαζμέντ Μπαρντί και ο βουλευτής Ο. Μπουλουκμπασί είπαν ότι ο Αλτίν Χαζιζάι, ο Σοκόλ Λαμάι, και ο Ιλίρ Πάντα δεν μπορούν να μετέχουν στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ ο Κοσμά Γιάνο και ο Αλφρεντ Μπάλλα πρέπει να απομακρυνθούν από το Ανώτατο Εισαγγελικό Συμβούλιο .Εξ αυτών, μόνο ο Κοσμά Γιάνο, δήλωσε ότι δεν είναι αληθές ότι υπήρξε συνερ
γάτης της Σιγκιουρίμι και είπε ότι ποτέ δεν είχε κάρτα μέλους του Κόμματος.

Ο Πετρίτ Βασίλη, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SMI, είπε ότι η όλη διαδικασία είναι «στημένη» και ζήτησε από την Γενική Εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Γενικού Γραμματέα του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Γκένσι Γκιονσάι για κατάχρηση εξουσίας, επειδή υποκρύπτει έγγραφα και πληροφορίες που αφορούν στους υποψηφίους «Κάνω έκκληση στην Αρχές ποινικής δίωξης, αν είναι αμερόληπτες, να ασκήσουν δίωξη του Γενικού Γραμματέα του αλβανικού Κοινοβουλίου, που χειρίζεται τη διαδικασία και έκρυψε τις πληροφορίες για τους υποψηφίους. Καταχράστηκε τη δύναμή του και παραπλάνησε τους διεθνείς αντιπροσώπους που παρακολουθούν τη διαδικασία»,είπε ο Βασίλη.
Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αντέδρασε η Αμερικανική Πρεσβεία στα Τίρανα, που έχει κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιεί δυο μέτρα και σταθμά όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Από την αλβανική εκπομπή της «Φωνή της Αμερικής», ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε ότι «οι Αλβανοί πολιτικοί θα πρέπει να σταματήσει τις καταγγελίες και να αρχίσουν να εργάζονται για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.
Αντί να κατηγορούν τους αλλοδαπούς, τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, για προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι θα ήταν καλύτερα αν οι Αλβανοί πολιτικοί εργάζονταν για τον πολιτικό διάλογο και έναρξη εφαρμογής της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας των Ανωτάτων Συμβουλίων », είπε ο κ. Ντόναλντ Λου, που υποστηρίζει πλήρως τον κ. Ράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου