Ιανουαρίου 28, 2018

Βούλιαξαν χθες τα Τίρανα

200.000 Αλβανοί πλημμύρισαν χθες τη λεωφόρο των «Μαρτύρων του Έθνους» στα Τίρανα και απαίτησαν την παραίτηση του νάρκο-πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Το συλλαλητήριο υποστηρίχθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση.
Το μήνυμα της συγκέντρωσης ήταν «Θέλουμε δικαιοσύνη, θέλουμε δουλειά , φάρμακα για τους αρρώστους, μια Ευρωπαϊκή Αλβανία χωρίς κακοποιούς, η Αλβανία στην Ευρώπη χωρίς τα ναρκωτικά».
Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, το Πραξικόπημα Ράμα με τον παράνομο διορισμό Γενικής Εισαγγελέως, τη φτώχεια, την οικονομική κρίση, τη διαφθορά και την προστασία των εμπόρων ναρκωτικών από τον Ράμα.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Αλβανία, που υποστηρίζει τον Ράμα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες εν όψει των διαδηλώσεων απειλώντας τους με επεισόδια.
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, είπε ότι η ενωμένη αντιπολίτευσης και ο αλβανικός λαός έχουν μόνο ένα σκοπό, ρίξουν την παράνομη κυβέρνηση του Έντι Ράμα.
«Εκ μέρους σας και εκ μέρους της αντιπολίτευσης, απαιτούμε ο Έντι Ράμα και η παράνομη κυβέρνησή του να φύγει. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια αντι-μαφιόζικη κυβέρνηση που θα τα βάλει με το έγκλημα και θα προωθήσει τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος με βάση το Σύνταγμα της Αλβανίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» είπε ο Μπάσα ,
που τόνισε ότι χθες υπογράφηκε το Συμβόλαιο της αντιπολίτευσης και των Αλβανών πολιτών και διακήρυξε ότι , «η συμφωνία της 25ης του Ιούνη πέθανε».

Η ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση , Μόνικα Κριεμάντι,
είπε ότι ο Ράμα είναι μόνος του και περιβάλλεται από μαριονέτες, είπε ότι ως μητέρα και ως αλβανίδα γυναίκα, που αγαπά τη χώρα της», ζητά να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο πρωθυπουργός τω ναρκωτικών, που μισεί την πατρίδα του, και την οικογένεια του και δεν αγαπάει τη σημαία».
Η κ. Κριεμάντι ζήτησε συγγνώμη από τον αλβανικό για το λάθος να συνεργαστούν με το Ράμα στην προηγούμενη κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου