Φεβρουαρίου 24, 2018

ΣΚΟΠΙΑ. Της Διεθνούς Διαφάνειας το Κάγκελο

Η «Διεθνής Διαφάνεια» έβαλε «κακό βαθμό» στην πΓΔΜ για το 2017, και το VMRO-DPMNE κατήγγειλε τον «διεφθαρμένο Ζάεφ» και τους «Διεφθαρμένους Σοσιαλδημοκράτες», ενώ η κυβέρνηση απάντησε ότι « η διαφθορά είναι ένα χαρακτηριστικό του κράτους του Νικόλα Γκρουέφσκι και του VMRO DPMNE».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζάεφ ανέλαβε τον Ιούνιο του 2017, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών και η «διεφθαρμένη αστυνομία» ήταν υπό τον έλεγχο του σημερινού υπουργού Όλιβερ Σπασόφσκι, που τότε ήταν υπηρεσιακός. Αλλά ο έτερος παράγοντας διαφθοράς, o Αλί Αχμέτι και το «DUI» ήταν και είναι στην κυβέρνηση.

Τέλος πάντων ο αντιπολιτευόμενος Κριστιάν Μισκόσκι δήλωσε ότι «η πΓΔΜ βυθίζεται στη διαφθορά» ότι «η σημερινή κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί μια κοινωνία στην οποία δεν υπάρχει χώρος για τη διαφθορά, για 9 μήνες δεν έχει λάβει κανένα μετρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς που κατατρώει τον κοινωνικό ιστό», και τόνισε ότι « η ΠΓΔΜ χαρακτηρίζεται και επίσημα ως η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη». 

Οι Σοσιαλδημοκράτες απάντησαν ότι στην «τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την κατάσταση το 2017 αντανακλώνται οι επιδράσεις της 10ετούς, διακυβέρνησης του VMRO-DPMNE», και ότι «ο Μισκόσκι υπερασπίζεται τις εγκληματικές πολιτικές του Νίκολα Γκρούεφσκι, που προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα την κοινωνία και τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου