Φεβρουαρίου 24, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα επισκεφθεί τη Γερμανία στις 27 Φεβρουαρίου μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ.

ΣΟΦΙΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε στη Σόφια ότι η Σερβία θέλει να λύσει το πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου συμβιβαστικά, και επανέλαβε ότι δεν αποτελεί λύση να χάσει η Σερβία τα πάντα και να είναι δυσαρεστημένη και ταπεινωμένη, ενώ όλοι οι άλλοι κερδίσουν και να είναι ικανοποιημένοι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς κάλεσε την Γκάμπια να επανεξετάσει την απόφαση του 2009 σχετικά με την αναγνώριση του Ψευδοκράτους του Κοσσυφοπεδίου. Ο υπουργός Εξωτερικών του αφρικανικού κράτους, Γιουσέιν Ντάρμπο δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Γκάμπια εξετάζει μια σειρά αποφάσεων εξωτερικής πολιτικής που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, και ιδιαίτερα την απόφαση να αναγνωρίσει το Κόσσοβο και το Μετόχι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Ρωσική Ομοσπονδία ενέκρινε δωρεά 2 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι δαπάνες εκπαίδευσης των μελλοντικών χειριστών των MiG 29 της Σερβίας ανακοίνωσε, ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.Μοίρα πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ κατέπλευσε στο λιμάνι του Μπαρ και θα παραμείνουν μέχρι την 1η Μαρτίου.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ξεκίνησε στο Σάββα Σέντερ, το 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του Βελιγραδίου (Fest). Η προπώληση των εισιτηρίων έφτασε σχεδόν τα 60.000 εισιτήρια .

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας Ντράγκαν Λούκατς δήλωσε ότι πρέπει να θεσπιστεί νόμος περί κατάσχεσης και δημεύσεως των παράνομα αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων και θα είναι πλήρως αποτελεσματικός.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ .Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι οι σερβικές εταιρείες δεν έχουν δικαίωμα στην αποκατάσταση της προπολεμικής τους περιουσίας και απέρριψε ως αβάσιμη την αγωγή που κατέθεσε η εταιρεία του Βελιγραδίου «Mladost Turist», η οποία ζήτησε την αποκατάσταση της ακίνητης περιουσίας της , στο νησί Μούρτερ στην Κροατία.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη Πίοτρ Ιβαντσόφ δήλωσε ότι θα είναι ένα πραγματικό έγκλημα αν κάποιος αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Σερβικής Δημοκρατίας Σέρπσκα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Νικολάι Μούχιν, επικεφαλής της ομάδας των καλλιτεχνών που δημιούργησαν τα ψηφιδωτά στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Σάββα,στο βελιγράδι δήλωσε ότι μια τέτοια σύνθεση της Αναλήψεως, όπως αυτή στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα δεν εχει προηγούμενο στην ιστορία του Χριστιανισμού και εξέφρασε την ελπίδα ότι η 800η επέτειος του Αυτοκέφαλου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα εορταστεί το 2019, με ολοκληρωμένο το Ναό του Αγίου Σάββα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η βαλλιστική έρευνα κατέληξε ότι ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, πυροβολήθηκε από ένα ημι-αυτόματο πιστόλι της Heckler & Koch. Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος του Μαυροβουνίου εκανε μνημόσυνο για τα σαρανταήμερα του Ολιβερ Ιβάνιτς στην Εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Ποντγκόριτσα .

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Οι Πρόεδροι της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς και του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ και συζήτησαν την για την πολιτική κατάσταση και την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και συμφώνησαν ότι η περιοχή αντιμετωπίζει μια σειρά από απειλές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου