Φεβρουαρίου 24, 2018

Βουλγαρία: Της Κουμπάρας το κάγκελο

                              Οι κκ  Βόλεν Σίδεροφ  και Τσφετάν Τσφετάνοφ

Η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τεμενούζκα Πετκόβα, ανακοίνωσε ότι μετά τη συνομιλία που είχε με τον ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες ευρω-Μπορίσοφ , ότι θα παραιτηθεί, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τη συμφωνία για την πώληση της εταιρείας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σόφια από την Τσεχική «CEZ» στην βουλγαρική «Inercom» η οποία συνεστήθη το Σεπτέμβριο του 2017, από την κ. Γκίνκα Βαρμπάνοβα από το Πάζαρτζικ, με εταιρικό κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ και λίγους μήνες αργότερα προσφέρθηκε να αγοράσει την «CEZ», που έχει κύκλο εργασιών 750 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, στην τιμή των 320 εκατομμυρίων ευρώ .

Η ηγέτης του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Κορνέλια Νίνοβα, που κατήγγειλε το Σκάνδαλο είπε ότι την ευθύνη για την αγοραπωλησία φέρει ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ότι η υπουργός Πετκόβα, και η κ.Γκίνκα Βαρμπάνοβα, είναι κουμπάρες.
Η σύμβαση πώλησης της «CEZ», θα υπογραφεί
σε μερικές μέρες και η Πετκόβα, είπε ότι γνωρίζει την κ. Βαρμπάνοβα από εικοσαετίας αλλά δεν είναι κουμπάρες και είπε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή της από το Υπουργικό Συμβούλιο , έτσι ώστε η συμφωνία για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της CEZ στη Βουλγαρία να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Ταυτοχρόνως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ΓΚΕΡΜΠ Τσβετάν Τσβετάνοφ, συνατήθηκε για μια ώρα με τον Πρόεδρο του Κόμματος «Αττάκα» Βόλεν Σιντέροφ , που συμμετέχει στον κυβερνητικό Συνασπισμό για να τον πείσει να μην ρήξη την κυβέρνηση. Νωρίτερα , ο βουλευτής του ΓΚΕΡΜΠ Ντελιάν Ντόμπρεφ, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει γιατί το «ΑΤΑΚΑ» μπορεί να αντικατασταθεί από το κόμμα «Βόλια»στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Πάντως, μετά το ραντεβού με τον Τσβετάνοφ, ο Βόλεν Σιντέροφ , δήλωσε ότι
«ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι σταθερός». Η αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Βόλια», Κριστίνα Τάσκοβα, διέψευσε στη Βουλγαρική Ραδιοφωνία ότι έχουν γίνει συνομιλίες για ένταξή του κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό, και τόνισε ότι «το Βόλια δεν είναι υποκατάστατο κανενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου