Φεβρουαρίου 22, 2018

Ζάεφ: Αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση, και αύξηση εισφορών

Αφού υποσχέθηκε καλύτερες ημέρες, σαν τον «λεφτά υπάρχουν», ο Ζόραν ο Αρβανίτης, ενημέρωσε χθες τον «λαό» από το βήματος της βουλής ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» στο Ταμείο Συντάξεων και στο Ταμείο Αναπήρων, και μκθαε χρόνο το Κράτος «καλύπτει την τρύπα» και «φέτος θα χρειαστούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ». Είναι χρήματα που το κράτος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει «για την κατασκευή δρόμων, σχολείων, και νοσοκομείων», είπε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην απογευματινή συνεδρίαση που συζητήθηκαν ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.
Ο Ζάεφ είπε τα κακά νέα και ανακοίνωσε «μια πιθανή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και των εισφορών για τους εργαζόμενους». Απαντώντας στην ερώτηση της δική του βουλευτίνας Φροσίνα (Ευφροσύνης) Τάσκεβα-Ρεμένσκι είπε ότι οι πληροφορίες που του ζητούνται για το έλλειμμα θα απαντηθούν γραπτώς, και πρόσθεσε ότι «λόγω της σοβαρότητας του θέματος αισθάνεται την υποχρέωση να πεί κάποια πράγματα», επειδή «οι συνταξιούχοι ανησυχούν».
Ο Ζάεφ κατηγόρησε φυσικά την προηγούμενη κυβέρνηση και είπε ότι εχει ζητήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα μια πλήρη μελέτη με όλα τα δεδομένα και να ελέγξει ότι όποιος λαμβάνει σύνταξη έχει τις νόμιμες προυποθεσεις. Σύμφωνα με τον Ζάεφ , «αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για την ανάπτυξη της οικονομίας , θα πρέπει, επειδή η τρύπα στο ταμείο Συντάξεων αυξάνεται , να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης και το ύψος των εισφορών.
Απαντώντας σε ερώτηση του Αλβανού βουλευτή Μπαϊράμ για την δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη των κοινωνικά μειονεκτούντων ατόμων είπε ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει στη δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη για τους φτωχότερους και υποσχεθηκε ότι θα φέρει νόμο για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Κάνουμε προσπάθειες , και έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα πιστώσεις για συμμετοχή στον τομέα της νοσοκομειακής περίθαλψης, δήλωσε μεταξύ άλλων Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου