Φεβρουαρίου 22, 2018

Η άσκηση του ΝΑΤΟ στην Μανιάτσα είναι πίεση για να μπει η Βοσνία Ερζεγοβίνη στο ΝΑΤΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι, δήλωσε ότι θεωρεί την προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση ΝΑΤΟ με αεροσκάφη Α-10 στο όρος Μανιάτσα κοντά στην Μπάνια Λούκα ως ένα πολιτικό μήνυμα εκφοβισμού των Σερβων στην Μπάνια Λούκα ώστε να αναγκαστούν να δεχτούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
«Είναι απολύτως τρελό το να σκάφτονται άσκηση ακόμη και με τη χρήση των Α-10 στη Μανιάτσα. Τέτοια αεροσκάφη εκπαιδεύονται στη Σαρδηνία, σε ένα απομονωμένο τμήμα του νησιού», και τόνισε ότι τέτοια αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν σε στοχευμένες επιθέσεις κατά των Σέρβων στο Μπράτουνατς, και αλλού.
Ο Λαζάνσκι είπε ότι τα Α-10 συμμετείχαν στους δυο πολέμους του Κόλπου και στους βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει αυτό το είδος της σκοποβολής στην Μπάνια Λούκα», είπε
ο Λαζάνσκι και εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που είναι το μέλος της Σύμπραξης για την ειρήνη , όπου η αεροπορία του ΝΑΤΟ διεξάγει ασκήσεις με χρήση πραγματικών πυρών. «Αυτό είναι ανοησία, και κάτι που είναι απαράδεκτο. Και τώρα, έχουν βρει τη Μανιάτσα κοντά στη Μπάνια Λούκα για την εκτέλεση άσκησης με πραγματικά πυρά», είπε Λαζάνσκι και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη να γίνει η άσκηση στην Μανιάτσα.
«Έχουν ένα πολύγωνο στη Σαρδηνία και στην Κρήτης για να ασκηθούν. Χρησιμοποιώντας αεροσκάφη αΑ10 στη Μπάνια Λούκα σημαίνει ότι θεωρούν τη Σερβική Δημοκρατία ως χώρο για τη διάθεση ραδιενεργών αποβλήτων και τίποτα άλλο,» είπε ο Λαζάνσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου