Μαρτίου 28, 2018

πΓΔΜ-bJRM:Περιμένουν την Παρασκευή τα σπουδαία

Η Γενική Εισαγγελία στα Σκόπια, άσκησε δίωξη εναντίον 30 ανθρώπων, με την κατηγορία της τρομοκρατίας για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου του περασμένου έτους.

Η Εισαγγελία κατηγορεί τους 30 ότι «ήθελαν να ανατρέψουν τη συνταγματικής τάξης και την ασφάλεια της Μακεδονίας», ότι ήθελαν να αποτρέψουν την εκλογή του προέδρου του κοινοβουλίου», ότι έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές των βουλευτών, των δημοσιογράφων, των υπαλλήλων και των εργαζομένων στη Βουλή» και ότι προκάλεσαν αισθήματα ανασφάλειας, και φόβου μεταξύ των πολιτών».

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να προσφύγει ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την αρμοδιότητα του Ιβάνοφ να αρνηθεί την υπογραφή νόμου που ψήφισε η Βουλή, και ότι η απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.
Ο Ζάεφ, «ενημέρωσε» και την ηγεσία του κόμματος του για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην κυβέρνησή του, αλλά αρνήθηκε να ανακοινώσει τα ονόματα των νέων υπουργών, ούτε είπε ποιοι θα αποχωρήσουν και δεν προσδιόρισε τους πιθανούς, νέους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, για τους οποίους μίλησε. Είπε πάντως ότι όλα θα γίνουν γνωστά πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Για την Παρασκευή τοποθέτησε τις «εξελίξεις» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ο επικεφαλής της διπλωματίας κ. Ντιμιτρόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου