Απριλίου 22, 2018

Επί τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Το Κοσσυφοπέδιο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την υποβολή αίτησης ένταξης στο Συμβουλίο της Ευρώπης (CoE), ωστόσο τα κυβερνητικά στελέχη δεν προσδιόρισαν ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η Μελίζα Χαραντινάι πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι. είπε στην Γκαζετα Εξπρέςς , ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, «περιμένει την κατάλληλη στιγμή», και τόνισε ότι «η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της εξωτερικής πολιτικής».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν ανακοίνωσε με την ευκαιρία της Ημέρας του Στρατού ότι Λευκορωσία δώρισε στη Σερβία τέσσερα «MIG-29», τα οποία θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν όπως και τα έξι που έλαβε η Σερβία από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στον Προέδρο Λουκασένκο, είπε ο Βούλιν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με την ευκαιρία της Ημέρας του Στρατού της Δημοκρατίας της Σερβίας, θα καταθέσει αύριο στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Ήρωα στα Άβαλα.

ΖΆΓΚΡΕΜΠ,. Το Υπουργείου Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν είναι μέχρι νεωτέρας ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Κροατία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Σέρβος υπουργός άμυνας είπε ότι η Σερβία θα πρέπει να δώσει μια γρήγορη απάντηση στο μήνυμα του Ζάγκρεμπ. Η απαγόρευση εισόδου στο μέλος της σερβικής κυβέρνησης αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδέστερων δικαιωμάτων στα οποία στηρίζεται η Ευρώπη δήλωσε η αντιπρόεδρος της σερβικης κυβέρνησης Ζοράνα Μιχαήλοβιτς.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ .Το Υπουργείο Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας θα λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στις 24 Απριλίου κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής την Πρόεδρο Βαλεντίνα Ματβιένκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου