Απριλίου 22, 2018

Βουλγαρία: Ο Κυβερνητικός Συνασπισμός και οι νατοϊκές υποχρεώσεις

Η επίσκεψη του Βόλεν Σιντέροφ στην Κριμαία προκάλεσε Την οργή ων αμερικανών και των ευρωπαίων συμμάχων της Βουλγαρίας.
Ο κ. Σιντέρωφ που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό ως αρχηγός του κόμματος «Ατάκα» παρακολούθησε το «Οικονομικού Φόρουμ» της Γιάλτας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ. Στην ομιλία του στο Φόρουμ ο Σιντέρωφ είπε ότι «η Κριμαία ούτε προσαρτήθηκε ούτε είναι κατεχόμενη περιοχή, όπως λένε οι έμποροι του πολέμου», και προέβλεψε ότι «η κρίση στις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας δεν θα διαρκέσει πολύ», και ότι «η Βουλγαρία έχει μια θαυμάσια ευκαιρία για να ενεργήσει ως μεσάζων μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, όσο προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους».
Η εφημερίδα «24 Ώρες» έγραψε ότι από του χρόνου θα μοιράζονται εμβόλια για τη γρίπη δωρεάν για άτομα άνω των 60 ετών. Όλες οι εφημερίδες αναφερθηκαν στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που επισημείναι τις κακες σθνθηλκες στις βουλγαρικές φυλακές.
Οι «24 Ώρες» έχουν και ρεπορτάζ για την πολιτογράφηση ως βουλγάρων του Ιωάννη Μπόνεφ και του Νίκου Γκάντσεφ που γεννήθηκαν στην Κρήτη πριν από 20 χρόνια από γονείς που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου